Sposób przygotowania:
Grzanki z jajkiem
1.Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oliwie;
2.Jajka kroimy w kostkę, dodajemy zeszkloną cebulę, połowę startego żółtego sera, musztardę, sól, pieprz do smaku i mieszamy;
3.Chleb tostowy smarujemy masłem, nakładamy pastę jajeczną, posypujemy pozostałym żółtym serem;
4.Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 3 minuty.
2.Jajka kroimy w kostkę, dodajemy zeszkloną cebulę, połowę startego żółtego sera, musztardę, sól, pieprz do smaku i mieszamy;
3.Chleb tostowy smarujemy masłem, nakładamy pastę jajeczną, posypujemy pozostałym żółtym serem;
4.Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 3 minuty.