Sposób przygotowania:
Grzanki z mieloną wieprzowiną w stylu orientalnym
Na patelnie wlewamy 2 łyżki oliwy dodajemy cumin, garam masala, kolendrę i pokrojona w kostkę papryczkę chilli , przesmażamy chwilę przyprawy i dodajemy mielone mięso. Podsmażamy przez 10 minut. Do mięsa dodajemy koncentrat pomidorowy i wlewamy wodę, mieszamy. Gotujemy wszystko około 15-20 minut aż cała woda odparuje i powstanie bardzo gęsty sos a mięso zmięknie. Usmażone mięso doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Bagietkę kroimy na kromki i grillujemy je z dwóch stron na patelni grillowej lub zwykłej, Każdą kromę smarujemy przekrojonym ząbkiem czosnku. Jeśli grzanki mają być serwowane od razu to na każdą kromkę nakładamy porcje mięsa, dekorujemy kleksem z jogurtu, posypujemy słodką papryką i szczypiorkiem. Natomiast jeśli mamy serwować je następnego dnia to chowamy je tak do lodówki, a jutro przed podaniem nakładamy mięso na grzanki, wkładamy je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 7 minut, a potem dekorujemy jogurtem, papryką i szczypiorkiem