Sposób przygotowania:
Pikantne grzanki z wieprzowiną
Piekarnik nagrzać do 225stopni. Cebule obrać, opłukać, osuszyć i pokroić w drobną kostkę. Pomidory umyć, naciąć "krzyżyki" na podstawach, włożych do miski i zalać wrzątkiem. Gdy delikatnie ostygną, usunąć skórkę pociągając za końce z krzyżyka. Pomidory bez skórki pokroić na grube półplasterki usuwając twarde części. Pieczarki obrać, umyć i pokroić w plasterki. Ser żółty zetrzeć na tarce lub pokroić w cienkie plasterki. Metkę wieprzową włożyć do miski, dodać cebulę, pomidory i grzyby. Dokładnie wymieszać. Bułki przekroić w poprzek, wydrążyć. Każdą część posypać przyprawą, napełnić mięsem z dodatkami, posypać serem. Na blasze ułożyć folię aluminiową, ułożyć na niej bułeczki i wstawić do piekarnika. Zapiekać kilka minut aż ser się roztopi. Smacznego!!!