Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Wieprzowina orientalna z brokulami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Domowa chinszczyzna,sprawdzona-pycha!

Wieprzowina orientalna z brokulami

Składniki:

Wieprzowina orientalna z brokulami

 

  • 50 dag schabu bez kosci
  • 5 lyzek oliwy lub oleju
  • 5 lyzek sosu sojowego
  • 3 lyzki wina
  • 5 dymek
  • lyzka startego swiezego imbiru,lub lyzeczka mielonego
  • 2 zabki czosnku
  • brokul
  • puszka minikukurydzy konserwowej
  • lyzka maki kukurydzianej
  • sol
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowina orientalna z brokulami
Wymieszac 2 lyzki sosu sojowego z lyzka wina i lyzka oliwy(oleju) i ta marynata zalac na 3 godz. mieso pokrojone w paski.Dymki posiekac,czosnek przecisnac przez praske.Na glebokiej patelni rozgrzac reszte oliwy podsmazyc dymke z czosnkiem oraz imbirem.Dodac wyjete z marynaty mieso i smazyc je 3 min. mieszajac.Brokul podzielic na rozyczki i wraz z odsaczona z zalewy kukurydza wrzucic do miesa.Wlac pozostalu sos sojowy,wino,oraz make kukurydziana rozprowadzona z 3 lyzkami wody.Mieszajac gotowac 5 minut na malym ogniu.Po tym czasie wszystko powinno byc wystarczajaco miekkie,jesli nie to jeszcze chwile pogotowac.