aninka

aninka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 194]

Grzebyczki teściowej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne ciasteczka dla łasuchów

Grzebyczki teściowej

Składniki:

Grzebyczki teściowej

 

  • 1 szklanka mąki
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 1/2 margaryny
  • 1/2 szklanki kwaśniej śmietany 18%
  • 1/2 słoiczka twardej marmolady wieloowocowej

Sposób przygotowania:

Grzebyczki teściowej
Mąkę przesiać, wsypać cukier, dodać margarynę i posiekać. Dodać śmietanę i wymieszać. Zagnieść ciasto, owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na pół godziny. Do tym czasie rozwałkować ciasto. Na brzegu ciasta rozsmarować marmoladę. Zwinąć ciasto w rulonik i ciąć nożem 10 cm kawałki. Każdy kawałek nacinać nożem, tak by przypominały grzebień. Piec na złoty kolor około 35 minut, w temp. 180 stopni. Do upieczeniu posypać cukrem pudrem.