Sposób przygotowania:
Grzybki leśne marynowane
Grzybki oczyścić z zanieczyszczeń i odkroić tylko główki. Wypłukać i odlać wodę, zalać czystą i zagotować, odlać tą wodę. Zalać ponownie wodą i zagotować, lecz już z cebulką i solą.
W osobnym naczyniu przygotować zalewę i zagotować, do gotującej się zalewy dodać grzyby z cebulką. Pogotować około 5 minut i przekładać gorące grzybki do słoików.
Pasteryzować około 10 minut i odwrócić do góry dnem. Wynieść do spiżarni wystudzone.
W osobnym naczyniu przygotować zalewę i zagotować, do gotującej się zalewy dodać grzyby z cebulką. Pogotować około 5 minut i przekładać gorące grzybki do słoików.
Pasteryzować około 10 minut i odwrócić do góry dnem. Wynieść do spiżarni wystudzone.