Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Grzybowa z makaronem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

domowa zupa pieczarkowa z makaronem

Grzybowa z makaronem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Grzybowa z makaronem

 

  • 10 szt pieczarek
  • 3 łyżki natki pietruszki
  • 1 łyżka masła
  • 1 litr wody
  • 0,5 szklanki śmietany 30%
  • 150 gram makaronu (np kolanka lub muszelki)
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Grzybowa z makaronem
W osobnym naczyniu w osolonej wodzie gotujemy do miękkości makaron, po czym przelewamy go zimną wodą i odcedzamy.

Pieczarki kroimy w plastry i przez 5 minut podsmażamy na patelni z dodatkiem masła. Podsmażone grzyby zalewamy wodą, doprawiamy do smaku i gotujemy 15 minut.

Następnie do zupy dodajemy śmietankę oraz posiekaną natkę pietruszki, ponownie doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Makaron przekładamy na talerz i zalewamy gorącą zupą z pieczarek
Grzybowa z makaronem
makaron można ugotować również w zupie, ale ja wolę osobno
Grzybowa z makaronem
natka pietruszki doda zupie bardzo fajny posmak. . .