Sposób przygotowania:
Grzybowa z makaronem
W osobnym naczyniu w osolonej wodzie gotujemy do miękkości makaron, po czym przelewamy go zimną wodą i odcedzamy.
Pieczarki kroimy w plastry i przez 5 minut podsmażamy na patelni z dodatkiem masła. Podsmażone grzyby zalewamy wodą, doprawiamy do smaku i gotujemy 15 minut.
Następnie do zupy dodajemy śmietankę oraz posiekaną natkę pietruszki, ponownie doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Makaron przekładamy na talerz i zalewamy gorącą zupą z pieczarek
Pieczarki kroimy w plastry i przez 5 minut podsmażamy na patelni z dodatkiem masła. Podsmażone grzyby zalewamy wodą, doprawiamy do smaku i gotujemy 15 minut.
Następnie do zupy dodajemy śmietankę oraz posiekaną natkę pietruszki, ponownie doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Makaron przekładamy na talerz i zalewamy gorącą zupą z pieczarek
evita0007
Mysiunia
Makaron został wygrany w jednym z konkursów, pisali że jest to specjalnie sprowadzany z Włoch, wiec w Polsce raczej niedostępny:)
evita0007
O szkoda,bo jest fantastyczny.Dzięki za info.Mysiunia :-)