Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Grzybowa z podgrzybków z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Domowa zupa grzybowa z makaronem , uwielbiam smak i zapach leśnych grzybów, taka zupka jest najsmaczniejsza.

Grzybowa z podgrzybków z makaronem

Składniki:

Grzybowa z podgrzybków z makaronem

 

Sposób przygotowania:

Grzybowa z podgrzybków z makaronem
Grzyby oczyścić, umyć, pokroić, dodać do bulionu warzywnego gotować do miękkości. Do wywaru dodać przyprawy. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, przesmażyć na tłuszczu, dodać do grzybów. Natkę pietruszki umyć, pokroić na drobno. Mąkę rozmieszać ze śmietaną, dodać do śmietany odrobinę gorącego wywaru, wymieszać, wlać do zupy, zagotować. Na samym końcu dodać do zupy natkę pietruszki. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, podawać z zupą grzybową.

Tagi:

makaron