Sposób przygotowania:
Grzybowa z ziemniakami na rosole
Mięso myjemy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Dodajemy obraną i umytą marchew. Solimy. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, płuczemy i dodajemy do rosołu. Dodajemy por i natkę pietruszki. Grzyby oczyszczamy i płuczemy dodajemy do zupy (można najpierw podsmażyć).
Wyjmujemy ugotowane mięso i marchew. Zupę doprawiamy do smaku i gotujemy do miękkości. Zupę można zagęścić.
Mięso obieramy od kości i kroimy na grubsze kawałki. Marchew dowolnie kroimy. Mięso i marchew kładziemy na talerze i zalewamy gorącą zupą.
Można posypać natką pietruszki.
Wyjmujemy ugotowane mięso i marchew. Zupę doprawiamy do smaku i gotujemy do miękkości. Zupę można zagęścić.
Mięso obieramy od kości i kroimy na grubsze kawałki. Marchew dowolnie kroimy. Mięso i marchew kładziemy na talerze i zalewamy gorącą zupą.
Można posypać natką pietruszki.