Sposób przygotowania:
Zupa ryżowa na rosole z kalafiorem
Opłukane mięso rosołowe zalać zimną wodą. Dodać obrane pokrojone w kostkę jarzyny. Doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu ok. 35 - 40 minut.
Po tym czasie wyjąć mięso obrać i ponownie włożyć do rosołu. Dodać przepłukany zimną wodą ryż oraz wypłukany i rozdrobniony na różyczki kalafior. Doprawić do smaku przyprawą uniwersalną, pieprzem i solą.
Gotować do miekkości ryżu i kalafiora.
Zupę posypać posiekanym koperkiem lub poszatkowaną natką pietruszki.
W razie konieczności doprawić do smaku przyprawą płynną.
Po tym czasie wyjąć mięso obrać i ponownie włożyć do rosołu. Dodać przepłukany zimną wodą ryż oraz wypłukany i rozdrobniony na różyczki kalafior. Doprawić do smaku przyprawą uniwersalną, pieprzem i solą.
Gotować do miekkości ryżu i kalafiora.
Zupę posypać posiekanym koperkiem lub poszatkowaną natką pietruszki.
W razie konieczności doprawić do smaku przyprawą płynną.
gusia1000