Sposób przygotowania:
Grzybowa zapiekanka
Ziemniaczki po obraniu i myciu pokroiłam w plastry ,następnie przełożyłam do żaroodpornego naczynia.Dodałam sól i skropiłam 1 łyżką oleju.Przykryłam i zapiekałam w piekarniku w 200 s.c ok 30-40 minut. W między czasie cebulę zeszkliłam na 1 łyżce oleju.Dodałam umyte i pokrojone na mniejsze kawałki grzyby,resztę oleju.Chwilę podsmażałam .Dodałam sól,pieprz.Podlałam 1/2 szklanki bulionu.Grzyby smażyłam tak długo,aż odparował płyn.Całość z patelni rozłożyłam równo na warstwie ziemniaków.Wierzch zalałam śmietaną wymieszaną z jajem,solą,natką pietruszki.Posypałam startym serem,oprószyłam papryką.Przykryłam folią i zapiekałam jeszcze 15 minut.Podawałam ostudzoną.