kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Grzybowe risotto

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Risotto grzybowe na bazie podgrzybków z papryką.

Grzybowe risotto Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grzybowe risotto

 

Sposób przygotowania:

Grzybowe risotto
Zaczynamy od naszych grzybów , musimy je dokładnie obrać i pogoić na małe kawałki . Kawałki grzybów wrzucamy na patelnie gdzie będziemy je dusić do miękkości podając do smaku sól i pieprz. Ryż gotujemy do miękkości w osolonej wodzie i odcedzamy go. Paprykę myjemy , wyciągamy środki i kroimy w kosteczkę. Papryką ryż oraz grzyby wsypujemy do miski i mieszamy . Smacznego
Grzybowe risotto
Ryż niezbędny do naszego risotto w osolonej wodzie .
Grzybowe risotto
Jeden z trzech kolorów papryki do naszego risotto .
Grzybowe risotto
Główny składnik naszego risotto -podgrzybki .
Grzybowe risotto
Wyczyszczone i pokrojone podgrzybki duszone na atelni .