Sposób przygotowania:
grzybowe uszka
Farsz przygotowujemy z grzybów suszonych, które moczymy. Następnie drobno siekamy i smażymy wraz z cebulką na patelni, doprawiamy piperzem i solą.
Ciasto: do mąki dodajemy gorącą wodę, mieszamy łyżką, jak ostygnie dodajemy jajko i szczyptę soli i wyrabiamy ciasto. Kawałki ciasta bierzemy, resztę przykrywamy ściereczką, by nam nie wyschło. Ciasto wałkujemy. Z ciasta wycinamy kółka , wkładamy farsz i zlepiamy uszka. Wrzucamy na wrzątek aż do momentu wypłynięcia.
Ciasto: do mąki dodajemy gorącą wodę, mieszamy łyżką, jak ostygnie dodajemy jajko i szczyptę soli i wyrabiamy ciasto. Kawałki ciasta bierzemy, resztę przykrywamy ściereczką, by nam nie wyschło. Ciasto wałkujemy. Z ciasta wycinamy kółka , wkładamy farsz i zlepiamy uszka. Wrzucamy na wrzątek aż do momentu wypłynięcia.