aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

grzybowe uszka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne uszka do barszczyku

grzybowe uszka

Składniki:

grzybowe uszka

 

Sposób przygotowania:

grzybowe uszka
Farsz przygotowujemy z grzybów suszonych, które moczymy. Następnie drobno siekamy i smażymy wraz z cebulką na patelni, doprawiamy piperzem i solą.
Ciasto: do mąki dodajemy gorącą wodę, mieszamy łyżką, jak ostygnie dodajemy jajko i szczyptę soli i wyrabiamy ciasto. Kawałki ciasta bierzemy, resztę przykrywamy ściereczką, by nam nie wyschło. Ciasto wałkujemy. Z ciasta wycinamy kółka , wkładamy farsz i zlepiamy uszka. Wrzucamy na wrzątek aż do momentu wypłynięcia.