Sposób przygotowania:
Uszka z kapustą i grzybami
Grzyby namoczyć w wodzie, ugotować, a następnie drobno pokroić. Kapustę pokroić, zalać wodą z gotowanych grzybów, w międzyczasie dodać grzyby i drobno pokrojoną i podsmażona na oleju cebulę.
Dusić do miękkości w grzybowym wywarze do momentu wyparowania płynu.
Z podanych składników zagnieść elastyczne ciasto, w razie potrzeby dolać trochę wody. Rozwałkować.
Za pomocą np.literatki wyciąć krążki. Na każdy krążek nakładać farsz i sklejać uszka.
Gotować w osolonej wodzie do momentu aż wypłyną na powierzchnię.
Podawać z czystym barszczem.
Dusić do miękkości w grzybowym wywarze do momentu wyparowania płynu.
Z podanych składników zagnieść elastyczne ciasto, w razie potrzeby dolać trochę wody. Rozwałkować.
Za pomocą np.literatki wyciąć krążki. Na każdy krążek nakładać farsz i sklejać uszka.
Gotować w osolonej wodzie do momentu aż wypłyną na powierzchnię.
Podawać z czystym barszczem.