Grzybowo-jarzynowa feeria smaków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do spróbowania.....

Grzybowo-jarzynowa feeria smaków

Składniki:

Grzybowo-jarzynowa feeria smaków

 

  • 40 dkg mrożone grzyby-gołąbki,
  • 1 szt duża marchewka,
  • 1 szt duza pietruszka,
  • 10 dkg por,
  • 1 szt duża cebula,
  • 1 szklanka koncentrat pomidorowy,
  • maggi,
  • pieprz czarny mielony Prymat,
  • jabłkowy ocet winny,
  • 1 szczypta słodzik w proszku,
  • suszony czosnek

Sposób przygotowania:

Grzybowo-jarzynowa feeria smaków
Najpierw obraną cebulę kroimy w drobną kostkę, pora w ćwierć-plasterki. Umytą marchewkę i pietruszkę pokroić, grzyby w paski o szerokości ok.0,5 cm.Na sucha patelnię z odrobina oleju wsypujemy jarzyny, włączamy niewielki gaz, smażymy 15 minut często mieszając. Dokładamy grzyby, wlewamy sok pomidorowy, mieszamy i dusimy pod przykryciem kolejne 15 minut. Na końcu przyprawiamy przyprawami do smaku, dokładnie mieszamy i zdejmujemy z ognia.

Tagi:

grzyby