sylwus

sylwus

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

grzybowy strogonow

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

wykwintne danie na szybko:)

grzybowy strogonow

Składniki:

grzybowy strogonow

 

Sposób przygotowania:

grzybowy strogonow
suszone grzyby moczymy w cieplej wodzie co najmniej godzine przed rozpoczeciem gotowania. cebule kroimy w piorka i wrzucamy na goraca duza patelnie nastepnie pokrojone w plasterki pieczarki oraz namoczone wczesniej grzyby. zasypujemy wszystko papryka i kilkakrotnie mieszamy. Na patelnie wlewamy brandy. przechylamy delikatnie patelnie aby alkohol splynal na brzeg patelni i dotknal ognia. na patelni pojawi sie plomien. trzeba dac mu chwile aby sie wypalil a alkochol odparowal.dodajemy ogorki pokrojone w slupki. Nastepnie zalewamy wszystko smietana do uzyskania kosystencji gulaszu. doprawiamy sola, pieprzem i podajemy z ryzem

Tagi:

grzyby