Sposób przygotowania:
Grzyby marynowane
Grzyby oczyścić dobrze przepłukać wodą. Zagotować wodę w garnku, lekko posolić (ok 1/2 łyżki) grzyby wrzucić na wrzącą wodę gotować parę minut (tak żeby były miękkie). Grzyby wkładać do wyparzonych słoików zalewać gorącą octem. Powinny być całkowicie przykryte.
Zalewa:
Cebulę pokroić w drobną kostkę.
1 szklankę octu , 2 szklanki wody, 5 łyżeczek cukru i kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego, liście laurowe i gorczycę zagotować.
Do gotującego się octu wrzucić pokrojoną cebulę. Razem zagotować i zdjąć z ognia. Wyjąć liście laurowe i zalewać grzybki.
Zalewa:
Cebulę pokroić w drobną kostkę.
1 szklankę octu , 2 szklanki wody, 5 łyżeczek cukru i kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego, liście laurowe i gorczycę zagotować.
Do gotującego się octu wrzucić pokrojoną cebulę. Razem zagotować i zdjąć z ognia. Wyjąć liście laurowe i zalewać grzybki.
Pyza
misia53