Di bloguje

Di bloguje

Złoty Ekspert
[Przepisów: 920]

Grzyby marynowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Przepis jest uniwersalny, czyli nadaje się do marynowania różnego rodzaju grzybów. Polecam na wypróbowanie.

Grzyby marynowane

Składniki:

Grzyby marynowane

 

Zalewa:

  • 3 litry wody
  • 1,5 szklanki octu 10%
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżka soli
  • liście laurowe, ziele angielskie
  • 3 cebule

Sposób przygotowania:

Grzyby marynowane
Grzyby dokładnie oczyścić, umyć ugotować (około 20 minut). W tym czasie przygotować zalewę. Cebulę pokroić w plastry i zagotować z pozostałymi składnikami zalewy.

Dodać grzyby i wszystko razem gotować jeszcze przez 15 minut. Wszystko (gorące) poprzekładać do słoików i szczelnie pozakręcać.

Słoiki odwrócić do góry dnem.