Sposób przygotowania:
Grzyby w cieście smakosza
Przygotowanie:
Do dużej miski wsypywać kolejno mąkę,jasne piwo,trzy żółtka,olej.Można lekko posolić.Całość dokładnie wymieszać.Dodać pianę ubitą z 3 białek na sztywno.Wymieszać.Boczniaki umyć,osączyć.Odciąć delikatnie korzonki.Każdy kapelusz grzyba oprószyć pieprzem,następnie solą.Zanurzać kolejno na łyżce w cieście i smażyć kilka minut na rozgrzanym oleju.Posypać surową natką pietruszki bądź zesmażoną na oleju i odsączoną.
Do dużej miski wsypywać kolejno mąkę,jasne piwo,trzy żółtka,olej.Można lekko posolić.Całość dokładnie wymieszać.Dodać pianę ubitą z 3 białek na sztywno.Wymieszać.Boczniaki umyć,osączyć.Odciąć delikatnie korzonki.Każdy kapelusz grzyba oprószyć pieprzem,następnie solą.Zanurzać kolejno na łyżce w cieście i smażyć kilka minut na rozgrzanym oleju.Posypać surową natką pietruszki bądź zesmażoną na oleju i odsączoną.