Sposób przygotowania:
Grzyby w śmietanie wg Yvonne
W garnku zagotować wodę. Grzyby oczyścić, pokroić na większe kawałki. Wrzucić je do wrzątku i gotować 5 minut (od momentu rozpoczęcia wrzenia). Odcedzić. Wywar zachować.
Cebulę i czosnek bardzo drobno posiekać. Na zimną patelnię wlać olej, wrzucić cebulę, włączyć gaz. Smażyć do momentu, aż cebula będzie szklista, dodać czosnek, chilli i grzyby. Smażyć razem przez 5 minut. Wlać 3 szklanki wywaru z grzybów. Dusić pod przykryciem 20 minut. Śmietanę rozmieszać z mąką, 10 łyżkami zimnej wody i przyprawami. Wlać do grzybów. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia.
Smacznego!
Cebulę i czosnek bardzo drobno posiekać. Na zimną patelnię wlać olej, wrzucić cebulę, włączyć gaz. Smażyć do momentu, aż cebula będzie szklista, dodać czosnek, chilli i grzyby. Smażyć razem przez 5 minut. Wlać 3 szklanki wywaru z grzybów. Dusić pod przykryciem 20 minut. Śmietanę rozmieszać z mąką, 10 łyżkami zimnej wody i przyprawami. Wlać do grzybów. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia.
Smacznego!
msewka
Babciagramolka