mala561

mala561

Starszy Kucharz
[Przepisów: 47]

Grzyby z mięsa mielonego z boczkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Grzyby w troche innej postaci

Grzyby z mięsa mielonego z boczkiem

Składniki:

Grzyby z mięsa mielonego z boczkiem

 

  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 400 g pieczarek o większych kapeluszach
  • 300 g surowego boczku wędzonego w plastrach
  • 1-2 cebule
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Grzyby z mięsa mielonego z boczkiem
Nóżki grzybów pokroić w kostkę i podsmażyć z poszatkowaną cebulą. Dodać do mięsa mielonego, doprawić solą i pieprzem, wymieszać i formować małe kulki. Ułożyć na blasze, na wierzch nałożyć kapelusze pieczarek i każde przykryć plastrem boczku. Pie ok.40-50 minut w temperaturze 180 stopni.