bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Książka Kucharska: "Z Berniką przez kuchnie świata"

Guacamole

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Dip z awocado czyli meksykańskie guacamole.

Guacamole

Składniki:

Guacamole

 

Sposób przygotowania:

Guacamole
Avocado  wykrawamy ze skórki, rozgniatamy widelcem, mieszamy z sokiem z limonki, czosnkiem drobno pkrojonym, solą, pieprzem, łyzeczka oliwy z oliwek, drobno pokrojonym pomidorem, kawałkiem chilli i drobno posiekaną cebula, Mieszamy razem.na gładką masę. Guacamole po jakimś czasie czernieje mimo dodanie soku z limonki. Wystarczy co jakiś czas je jednak pomieszać. Jeżeli nie złużyjemy wszystkiego, można spokojnie resztę guacamole  zamrozić.

Tagi:

beza bezy