zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Pikantny gulasz wołowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Gulasz wołowy ma zdecydowanie inny smak niż wieprzowy . Podałam go z plackami ziemniaczanymi ale mąż wolał z pieczywem. Oj jak było pysznie.

Pikantny gulasz wołowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pikantny gulasz wołowy

 

Sposób przygotowania:

Pikantny gulasz wołowy
Wołowe mięso gulaszowe opłukać, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Podsmażyć je na oleju, potem dodać pokrojoną w kostkę cebulę i dalej smażyć na rumiano. Dodać pokrojone pieczarki ( u mnie małe ), chwilę smażyć i podlać wszystko woda, zakryć pokrywką i dusić prawie do miękkości. Dodać przyprawy, pokrojoną w kostkę paprykę, pokrojoną w plasterki marchewkę oraz odsączoną z zalewy kukurydzę i dusić dalej do miękkości mięsa. Na koniec dodać koncentrat, wymieszać, zagotować i sos zagęścić mąką wymieszaną z odrobiną wody. Gulasz zagotować i podawać z ulubionymi dodatkami.
Pikantny gulasz wołowy
podsmażyć mięso wołowe potem dodać cebulę
Pikantny gulasz wołowy
następnie dodać pokrojone dowolnie pieczarki
Pikantny gulasz wołowy
wszystko poddusić i dodać marchew paprykę i kukurydz e
Pikantny gulasz wołowy
gotowy gulasz zagęścić mąką wymieszaną z odrobiną maki