A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Gulasz,czyli moje wariacje kuchenne

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

gorące i sycące danie po spacerze w zimny, jesienny dzień to balsam na serce,a gdy połączymy je z kluskami z dziurką mamy gamę smaków

Gulasz,czyli moje wariacje kuchenne

Składniki:

Gulasz,czyli moje wariacje kuchenne

 

  • 0,5 kg mięsa wieprzowego(kawałki,łopatka)
  • 1 machewka
  • 1 cebula
  • pietruszka z natką
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • wegeta
  • cukier
  • maggi
  • ziele angielskie
  • listek laurowy
  • pieprz czarny ziarnisty
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Gulasz,czyli moje wariacje kuchenne
Mięso pozbawiamy błon i lekko posypujemy wegetą,obtaczamy w mące i smażymy na tłuszczu. Wlewamy do garnka ok. litra wody,dodajemy starte na tarce jarzynowej warzywa korzeniowe i pokrojoną w kostkę cebulę i przyprawy,na koniec mięso i dusimy pod przykryciem. Gdy mięso jest miękkie, dodajemy koncentrat, maggi, cukier do smaku, oraz niewielką ilość natki. Podajemy z ziemniakami,lub z kluskami. SMACZNEGO.