Sposób przygotowania:
Gulasz drobiowy z marchewką i mrożonym groszkiem
Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w dużą kostkę. Wkładamy do miski i dodajemy przyprawy, mieszamy i odstawiamy. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Marchew obieramy ze skórki i myjemy, kroimy w kosteczkę.
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojone mięso przez około 5 minut i wkładamy do gotującej się wody.
Na tej samej patelni przesmażamy pokrojone warzywa przez 5 minut i dokładamy do gotującego się mięsa. Po 10 minutach gotowania wsypujemy mrożony groszek i od zagotowania gotujemy przez 5 minut. W zimnej wodzie rozprowadzamy mąkę i wlewamy do gulaszu, dodajemy zioła prowansalskie i zagotowujemy.
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojone mięso przez około 5 minut i wkładamy do gotującej się wody.
Na tej samej patelni przesmażamy pokrojone warzywa przez 5 minut i dokładamy do gotującego się mięsa. Po 10 minutach gotowania wsypujemy mrożony groszek i od zagotowania gotujemy przez 5 minut. W zimnej wodzie rozprowadzamy mąkę i wlewamy do gulaszu, dodajemy zioła prowansalskie i zagotowujemy.