Sposób przygotowania:
Gulasz drobiowy z selerem i zieloną papryką
Umytą i osuszoną z wody pierś z kurczaka kroimy w dużą kostkę i wkładamy do miski, posypujemy przyprawami i mieszamy.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę. Paprykę myjemy i czyścimy, kroimy w kostkę. Seler obieramy i kroimy w dużą kostkę, myjemy.
Na rozgrzanym oleju przesmażamy mięso i wkładamy do garnka z gotującą się wodą. Na tej samej patelni smażymy pokrojone warzywa do momentu, aż cebula będzie szklista. Przekładamy do garnka z mięsem razem z selerem. Po 20 minutach dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku. Do kubka wlewamy zimną wodę i wsypujemy mąkę, mieszamy. Wlewamy do gulaszu i zagotowujemy.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę. Paprykę myjemy i czyścimy, kroimy w kostkę. Seler obieramy i kroimy w dużą kostkę, myjemy.
Na rozgrzanym oleju przesmażamy mięso i wkładamy do garnka z gotującą się wodą. Na tej samej patelni smażymy pokrojone warzywa do momentu, aż cebula będzie szklista. Przekładamy do garnka z mięsem razem z selerem. Po 20 minutach dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku. Do kubka wlewamy zimną wodę i wsypujemy mąkę, mieszamy. Wlewamy do gulaszu i zagotowujemy.