kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Gulasz drobiowy z selerem i zieloną papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na smaczny gulasz drobiowy. Przygotowany z piersi kurczaka z dodatkiem selera, papryki oraz cebuli i czosnku. W tym połączeniu smakuje wyśmienicie.

Gulasz drobiowy z selerem i zieloną papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz drobiowy z selerem i zieloną papryką

 

Sposób przygotowania:

Gulasz drobiowy z selerem i zieloną papryką
Umytą i osuszoną z wody pierś z kurczaka kroimy w dużą kostkę i wkładamy do miski, posypujemy przyprawami i mieszamy.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę. Paprykę myjemy i czyścimy, kroimy w kostkę. Seler obieramy i kroimy w dużą kostkę, myjemy.
Na rozgrzanym oleju przesmażamy mięso i wkładamy do garnka z gotującą się wodą. Na tej samej patelni smażymy pokrojone warzywa do momentu, aż cebula będzie szklista. Przekładamy do garnka z mięsem razem z selerem. Po 20 minutach dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku. Do kubka wlewamy zimną wodę i wsypujemy mąkę, mieszamy. Wlewamy do gulaszu i zagotowujemy.
Gulasz drobiowy z selerem i zieloną papryką
Do pokrojonego mięsa dodajemy przyprawy i mieszamy.
Gulasz drobiowy z selerem i zieloną papryką
Umytą paprykę i cebulę kroimy w kostkę, czosnek w kosteczkę.
Gulasz drobiowy z selerem i zieloną papryką
Mięso obsmażamy na rozgrzany oleju na patelni.
Gulasz drobiowy z selerem i zieloną papryką
Do gotującego się gulaszu dodajemy seler.