grazka

grazka

Szef Kuchni
[Przepisów: 84]

Gulasz drobiowy.

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Lekkie danie na letnia pore.

Gulasz drobiowy.

Składniki:

Gulasz drobiowy.

 

  • Mieso z drobiu
  • przyprawa 7-ziol
  • 2 cebule
  • tluszcz do smazenia
  • troche maki ziemniaczanej
  • sol,pieprz
  • pare pomidorkow koktajlowych

Sposób przygotowania:

Gulasz drobiowy.
Mieso pokroic w gruba kostke,posypac ziolami,sola i pieprzem i odstawic na pare minut.
Na patelni rozgrzac tluszcz (tu-olej i maslo) ,wrzucic na nia obtoczone lekko w mace ziemniaczanej,przyprawione mieso i cebule.Usmazyc.Dodac przekrojone na pol koktajlowe pomidorki,przykryc pokrywka i 2-3 min.poddusic.