Sposób przygotowania:
Gulasz drobiowy 3
Mięso z kurczaka należy pokroić w dosyć małą kostkę. Obsypujemy solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Mięso smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju Usmażone, kawałki kurczaka zdejmujemy z patelni na miseczkę. Na patelni smażymy pokrojoną w piórka cebulę. Dusimy ją chwilę i dodajemy do niej startą na tarce marchewkę. Pietruszkę bardzo drobno siekamy i wrzucamy na patelnię. Mieszamy i dusimy wszystko kilka minut. Dodajemy na patelnię kurczaka, pomidory z puszki razem z zalewą. Trzeba je pokroić jeśli są duże. Na sam koniec dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę. Doprawiamy do smaku. Wszystko razem dusimy 10 minut na małym ogniu. Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem.