Sposób przygotowania:
Gulasz drobiowy z cukinią i kurkami
Mięso z kurczaka myjemy i osuszamy z wody, kroimy w sporą kostkę i przekładamy do miski. Wsypujemy przyprawy i mieszany, odstawiamy.
Grzyby czyścimy i kroimy na mniejsze kawałki, myjemy i przekładamy na cedzak, odsączamy z wody.
Cukinię myjemy i wycieramy z wody, kroimy w półplastry. Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy mięso, obsmażamy przez kilka minut.
Dokładamy grzyby, cukinię i wlewamy gorącą wodę, mieszamy i gotujemy do miękkości. Do zimnej wody wsypujemy mąkę i mieszamy. Gulasz doprawiamy do smaku i wlewamy wodę z mąką, zagotowujemy.
Grzyby czyścimy i kroimy na mniejsze kawałki, myjemy i przekładamy na cedzak, odsączamy z wody.
Cukinię myjemy i wycieramy z wody, kroimy w półplastry. Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy mięso, obsmażamy przez kilka minut.
Dokładamy grzyby, cukinię i wlewamy gorącą wodę, mieszamy i gotujemy do miękkości. Do zimnej wody wsypujemy mąkę i mieszamy. Gulasz doprawiamy do smaku i wlewamy wodę z mąką, zagotowujemy.