kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Gulasz drobiowy z cukinią i kurkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczny gulasz. Przygotowany z piersi kurczaka z dodatkiem cukinii i kurek. Polecam na obiad.

Gulasz drobiowy z cukinią i kurkami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Gulasz drobiowy z cukinią i kurkami

 

  • 200 g piersi z kurczaka
  • 300 g cukinii
  • 200 g kurek
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka do mięsa
  • 1 łyżka suszonej cebuli do mięsa
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 1 szkl gorącej wody
  • 1/4 szkl zimnej wody
  • 1 łyżka mąki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • oregano do smaku

Sposób przygotowania:

Gulasz drobiowy z cukinią i kurkami
Mięso z kurczaka myjemy i osuszamy z wody, kroimy w sporą kostkę i przekładamy do miski. Wsypujemy przyprawy i mieszany, odstawiamy.

Grzyby czyścimy i kroimy na mniejsze kawałki, myjemy i przekładamy na cedzak, odsączamy z wody.

Cukinię myjemy i wycieramy z wody, kroimy w półplastry. Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy mięso, obsmażamy przez kilka minut.

Dokładamy grzyby, cukinię i wlewamy gorącą wodę, mieszamy i gotujemy do miękkości. Do zimnej wody wsypujemy mąkę i mieszamy. Gulasz doprawiamy do smaku i wlewamy wodę z mąką, zagotowujemy.
Gulasz drobiowy z cukinią i kurkami
Do pojrojonego mięsa dodajemy przyprawy i mieszany/
Gulasz drobiowy z cukinią i kurkami
Umytą cukinie kroimy w spore półplastry.
Gulasz drobiowy z cukinią i kurkami
Mięso obsmażamy na rozgrzanym oleju kokosowym.
Gulasz drobiowy z cukinią i kurkami
Pokrojone kurki i cukinie dodajemy do mięsa.
Gulasz drobiowy z cukinią i kurkami
Na samym końcu doprawiamy do smaku.