Sposób przygotowania:
Ala'gulasz z cukinią i kabanosami
Kalarepkę i marchewkę obrać i zetrzeć na grubszej tarce jarzynowej. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w laski lub w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, fasolkę szparagową obrać z końcówek i ugotować al'dente, pokroić na małe kawałki.
Cukinię opłukać i bez obierania pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Na głębszej patelni lub rondelku podsmażyć na oleju cebulę z kabanosami. Dodać kalarepkę, marchewkę i paprykę, smażyć razem chwilę.
Dodać pomidory i dusić 4 minuty dolać rosół lub bulion i dusić do miękkości składników. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Następnie wrzucić cukinię i dusić do momentu aż zmięknie.
Na końcu dołożyć fasolkę szparagową ugotowaną. Wymieszać i razem zagotować, przyprawić bazylią i podawać na ciepło.
Cukinię opłukać i bez obierania pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Na głębszej patelni lub rondelku podsmażyć na oleju cebulę z kabanosami. Dodać kalarepkę, marchewkę i paprykę, smażyć razem chwilę.
Dodać pomidory i dusić 4 minuty dolać rosół lub bulion i dusić do miękkości składników. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Następnie wrzucić cukinię i dusić do momentu aż zmięknie.
Na końcu dołożyć fasolkę szparagową ugotowaną. Wymieszać i razem zagotować, przyprawić bazylią i podawać na ciepło.