jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Ala'gulasz z cukinią i kabanosami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 190
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mój dzisiejszy obiad to cukinia z warzywami i kabanosem drobiowo- wieprzowym. Było trochę oczekiwania ale efekt był zadowalający.

Ala'gulasz z cukinią i kabanosami  Więcej zdjęć (9)

Składniki:

Ala'gulasz z cukinią i kabanosami

 

Sposób przygotowania:

Ala'gulasz z cukinią i kabanosami
Kalarepkę i marchewkę obrać i zetrzeć na grubszej tarce jarzynowej. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w laski lub w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, fasolkę szparagową obrać z końcówek i ugotować al'dente, pokroić na małe kawałki.

Cukinię opłukać i bez obierania pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Na głębszej patelni lub rondelku podsmażyć na oleju cebulę z kabanosami. Dodać kalarepkę, marchewkę i paprykę, smażyć razem chwilę.

Dodać pomidory i dusić 4 minuty dolać rosół lub bulion i dusić do miękkości składników. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Następnie wrzucić cukinię i dusić do momentu aż zmięknie.

Na końcu dołożyć fasolkę szparagową ugotowaną. Wymieszać i razem zagotować, przyprawić bazylią i podawać na ciepło.
Ala'gulasz z cukinią i kabanoesami
kalarepki obrać ze skórki i zetrzeć na tarce
Ala'gulasz z cukinią i kabanoesami
Kabanosy opłukać i osuszyć, pokroić na małe kawałki
Ala'gulasz z cukinią i kabanoesami
Cebulę pokrojoną i kabanosy podsmażyć na oleju,dodać kalarepkę
Ala'gulasz z cukinią i kabanoesami
Włożyć startą marchewkę i paprykę czerwoną pokrojoną w kostkę lub paski
Ala'gulasz z cukinią i kabanoesami
Pomidory obrane ze skórki pokroić i dodać, dusić
Ala'gulasz z cukinią i kabanoesami
Wlać bulion lub rosół i dusić chwilę
Ala'gulasz z cukinią i kabanoesami
Dołożyć pokrojoną cukinię w krostę bez obierania i dusić do miękkości
Ala'gulasz z cukinią i kabanoesami

Tagi:

cukinia danie