Sposób przygotowania:
Makaron penne z mięsem mielonym i cukinią
Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Płuczemy pod zimna woda.
Na patelni smażymy cebulę pokrojoną w kostkę, następnie dodajemy mięso mielone i podsmażamy około 8 minut. Następnie dolewamy wodę oraz dokładamy pomidory z puszki. Dusimy chwilę, następnie dodajemy koncentrat pomidorowy oraz śmietan.
Na koniec dodajemy cukinię pokrojoną w półplasterki, fasolę z puszki oraz przyprawy. Dusimy do momentu, aż cukinia zmięknie, ale nadal będzie lekko chrupiąca.
Podajemy z makaronem.
Na patelni smażymy cebulę pokrojoną w kostkę, następnie dodajemy mięso mielone i podsmażamy około 8 minut. Następnie dolewamy wodę oraz dokładamy pomidory z puszki. Dusimy chwilę, następnie dodajemy koncentrat pomidorowy oraz śmietan.
Na koniec dodajemy cukinię pokrojoną w półplasterki, fasolę z puszki oraz przyprawy. Dusimy do momentu, aż cukinia zmięknie, ale nadal będzie lekko chrupiąca.
Podajemy z makaronem.