Sposób przygotowania:
Gulasz z cukiniąEtap 1
Mięso pokroić w niezbyt dużą kostkę, obtoczyć w mące.
Etap 2
Cebulę pokroić w piórka, czosnek posiekać, papryczkę pokroić w bardzo drobną kosteczkę (bez pestek).
Etap 3
Cukinię obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach (ma jej być ok. 1,5 szklanki).
Etap 4
Na patelni rozgrzać trochę oleju, zrumienić na nim mięso.
Etap 5
Do mięsa dodać cebulę, czosnek i papryczkę, smażyć, aż cebula się zeszkli.
Etap 6
Dodać mieloną paprykę, sól i pieprz, wymieszać.
Etap 7
Dodać startą cukinię. Smażyć dalej, aż cukinia się zeszkli.
Etap 8
Wlać ok. 3 szklanki wody. Dusić pod przykryciem na średnim ogniu ok. 40 minut ( w tym czasie sos powinien zgęstnieć). W razie potrzeby doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli.