Sposób przygotowania:
Ziemniaczana zapiekanka
Forma 30x24 cm z papierem do pieczenia, na dnie formy rozsypać dzień wcześniej ziemniaki pokrojone na grubsze kawałki.
Dodać marchewkę duszoną na maśle z dnia poprzedniego, dodać pokrojone pieczarki, cebulę, ząbki czosnku, łyżką przemieszać składniki.
Jajka roztrzepać widelcem z papryką ostrą, kucharkiem, startym żółtym serem, śmietaną, oregano i wlać na ziemniaki.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, wstawić zapiekankę i piec około 40 minut, przed podaniem posypać szczypiorkiem.
Dodać marchewkę duszoną na maśle z dnia poprzedniego, dodać pokrojone pieczarki, cebulę, ząbki czosnku, łyżką przemieszać składniki.
Jajka roztrzepać widelcem z papryką ostrą, kucharkiem, startym żółtym serem, śmietaną, oregano i wlać na ziemniaki.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, wstawić zapiekankę i piec około 40 minut, przed podaniem posypać szczypiorkiem.