Sposób przygotowania:
Gulasz z cukinii ala bograczprzygotowanie
Kiełbasę kroimy w pół talarki lub ćwiartki, boczek i cebulę w kosteczkę.
Paprykę i cukinie kroimy według uznania - u mnie papryka w większą kostkę, a cukinia w centymetrowe talarki.
przygotowanie
Wędlinę podsmażamy na łyżce oleju.
Dodajemy cebulę i smażymy razem aż cebula zrobi się szklista.
kluseczki
W między czasie przygotowujemy kluseczki, a właściwie lane ciasto- jajko ubijamy, dodajemy wodę i mąkę i ucieramy tak długo, aż wszystko się ładnie połączy i nie będzie grudek.
Ja lubię ciasto rzadkie, ale to od was zależy czy kluski będą większe, moje wyglądają jak małe kłaczki;)
gotowanie
Do podsmażonej wędliny wlewamy wywar, dodajemy paprykę i wszystkie przyprawy, oprócz lubczyku- dusimy 10 minut.
Teraz dodajemy cukinie i lubczyk, wlewamy kluseczki- gotujemy kolejne 10 minut.
Doprawiamy do smaku i podajemy.