Sposób przygotowania:
Gulasz z cukinią, bobem i marchewkąETAP 1:
Mięso pokroić w kostkę. Wymieszać z papryką, pieprzem ziołowym i czosnkiem. Obsmażyć na oleju i przełożyć do garnka.
Marchewki obrać i pokroić w plasterki. Cukinię obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Zeszklić na oleju i przełożyć do garnka. Dodać bób. Dolać wody aby zakryć składniki.
Włożyć natkę pietruszki, selera, pora. Włożyć listek laurowy, ziele angielskie i majeranek. Dodać posiekany koperek. Zagotować. Zmniejszyć ogień. Dodać koncentrat. Dusić, aż mięso będzie mięciutkie.
Na koniec zagęścić mąką ziemniaczaną rozmieszana w małej ilości zimnej wody.
Podawać z ziemniakami lub ryżem.