Sposób przygotowania:
Gulasz z marchewką, groszkiem i kaszą jaglaną
Mięso oczyszczamy i kroimy w dość sporą kostkę. Cebulę obieramy i również kroimy w kostkę. Wrzucamy mięso na rozgrzaną oliwę i podsmażamy, aż się lekko zarumieni. Dodajemy cebulę. Podsmażamy, aż cebula lekko się zeszkli, a następnie podlewamy mięso wodą, przykrywamy i dusimy przez godzinę i 15 minut.
Dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i dusimy 15 minut. Wrzucamy groszek i dusimy przez kolejne 15 minut.
Dodajemy mąkę rozrobioną w niewielkiej ilości wody oraz przyprawy. Gotujemy jeszcze 1-2 minuty. Kaszę jaglaną gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Podajemy gulasz z kaszą.
Dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i dusimy 15 minut. Wrzucamy groszek i dusimy przez kolejne 15 minut.
Dodajemy mąkę rozrobioną w niewielkiej ilości wody oraz przyprawy. Gotujemy jeszcze 1-2 minuty. Kaszę jaglaną gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Podajemy gulasz z kaszą.