Sposób przygotowania:
Schabowe z młodą kapustkąI
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą, panierujemy w bułce tartej, roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
II
3. Cebule obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojony boczek, smażymy do chwili zarumienia, następnie dodajemy drobno pokrojoną kapustę, obraną, startą na tarce o dużych oczkach marchew i pokrojoną w drobne paseczki paprykę. Doprawiamy pieprzem, solą oraz octem.
III
4. Farsz z kapustą rozkładamy na każdy kotlet i posypujemy startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem.
5. Chwilę zapiekamy w rozgrzanym piekarniku w 180°C do chwili rozpuszczenia się sera.
IV
6. Kotlety gotowe.
7. Smacznego.
mocsłodkości
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki