Sposób przygotowania:
Gulasz z dorsza z dynią
Dorsza kroimy na mniejsze kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny i oprószamy solą i pieprzem. Do garnka wlewamy wodę, zagotowujemy.
Marchew obieramy i kroimy w kostkę. Brukselkę czyścimy, myjemy i wkładamy razem z marchewką do gotującej się wody. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
Dynię kroimy w kosteczkę i dokładamy do garnka. Na rozgrzanym oleju smażymy przez chwilę pokrojoną cebulę i czosnek, dokładamy koncentrat pomidorowy, smażymy 2 - 3 minuty i dokładamy do gotujących się warzyw.
Gdy warzywa będą miękkie wkładamy dorsza i gotujemy tylko przez chwilę. Dolewamy śmietankę i delikatnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Marchew obieramy i kroimy w kostkę. Brukselkę czyścimy, myjemy i wkładamy razem z marchewką do gotującej się wody. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
Dynię kroimy w kosteczkę i dokładamy do garnka. Na rozgrzanym oleju smażymy przez chwilę pokrojoną cebulę i czosnek, dokładamy koncentrat pomidorowy, smażymy 2 - 3 minuty i dokładamy do gotujących się warzyw.
Gdy warzywa będą miękkie wkładamy dorsza i gotujemy tylko przez chwilę. Dolewamy śmietankę i delikatnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.