Sposób przygotowania:
Gulasz drobiowy z soczewicą
Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w sporą kostkę.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy.
Na rozgrzanym smalcu przesmażymy cebulę z czosnkiem, dodajemy pokrojone mięso i smażymy razem przez około 10 minut. Przekładamy do garnka i wsypujemy soczewicę. Gotujemy do miękkości.
Na samym końcu wsypujemy przejawy i dodajemy koncentrat pomidorowy, zagotowujemy.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy.
Na rozgrzanym smalcu przesmażymy cebulę z czosnkiem, dodajemy pokrojone mięso i smażymy razem przez około 10 minut. Przekładamy do garnka i wsypujemy soczewicę. Gotujemy do miękkości.
Na samym końcu wsypujemy przejawy i dodajemy koncentrat pomidorowy, zagotowujemy.