Sposób przygotowania:
Gulasz grzybowo mięsny
Grzyby zalać gorącą wodą i odstawić do namoczenia.
Mięso umyć, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju.
Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę i dalej podsmażać.
Dodać namoczone grzybki, liść laurowy, ziele angielskie, zalać wodą i dusić pod przykryciem około 30 minut.
Dodać sól, pieprz i delikat do smaku i dusić jeszcze 10 minut.
Na koniec śmietanę rozrobić z mąką, zagęścić sos i zagotować.
Podawać z ziemniakami lub kaszą.
Mięso umyć, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju.
Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę i dalej podsmażać.
Dodać namoczone grzybki, liść laurowy, ziele angielskie, zalać wodą i dusić pod przykryciem około 30 minut.
Dodać sól, pieprz i delikat do smaku i dusić jeszcze 10 minut.
Na koniec śmietanę rozrobić z mąką, zagęścić sos i zagotować.
Podawać z ziemniakami lub kaszą.
elzbieta8960