Sposób przygotowania:
Gulasz jeleni w sosie borowikowym
Mięso z jelenia kroję w kostkę równej wielkości. Borowiki moczę w wodzie przez kilkanaście minut. Na patelni rozgrzewam 2 łyżki smalcu. Wrzucam jeleninę i smażę na dużym ogniu. Gdy mięso zacznie puszczać soki podlewam winem. Chwilę je redukuję po czym dodaję pokrojone grzybki. Wlewam również wodę z moczenia borowików. Dodaję cebulę i duszę pod przykryciem na małym ogniu do momentu, aż mięso będzie miękkie – szybkowarze zajęło to 15 minut. Tak przygotowany gulasz podałem z kasza jęczmienną. Smacznego.
![Gulasz jeleni w sosie borowikowym Gulasz jeleni w sosie borowikowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gulasz-jeleni-w-sosie-borowikowym-219764.jpg)
![Gulasz jeleni w sosie borowikowym Gulasz jeleni w sosie borowikowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gulasz-jeleni-w-sosie-borowikowym-219765.jpg)
![Gulasz jeleni w sosie borowikowym Gulasz jeleni w sosie borowikowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gulasz-jeleni-w-sosie-borowikowym-219766.jpg)
![Gulasz jeleni w sosie borowikowym Gulasz jeleni w sosie borowikowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gulasz-jeleni-w-sosie-borowikowym-219767.jpg)