Sposób przygotowania:
Gulasz łososiowo-warzywny
Umyte warzywa kroimy,paprykę i cukinie w drobniejsza kostkę a cebulę w krążki. Filety ryby myjemy,osuszamy recznikiem papierowym i kroimy w grubsza kostkę.Jeśli ryba posiada skórę to ją ściągamy. Na rozgrzanym oleju na patelni lub w rondlu dusimy warzywa z dodatkiem soli i pieprzu do zmięknięcia.Następnie dodajemy łososia ,sok z cytryny oraz sól i pieprz. Mieszając delikatnie (żeby ryba sie nie rozpadła) całość smażymy na wolnym ogniu około 10 -15 minut. Po tym czasie dodajemy krojone pomidory z puszki-mieszamy i trzymamy na ogniu jeszcze jakieś 10 minut. Po upływie tego czasu dodajemy bazylię,doprawiamy jeszcze sobie do smaku i możemy podawać :-) Ja swój gulasz podałam z makaronem.Smacznego :-)
jaNina
edytaha
evita0007
I było pyszne,dziękuję dziewczyny :-)
gusia1000