evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Gulasz łososiowo-warzywny

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bardzo smaczna propozycja na obiad ,polecam :)

Gulasz łososiowo-warzywny Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz łososiowo-warzywny

 

  • 500g łosos świeży (filety)
  • 1 mała cienka cukinia
  • 1 czerwona cebula
  • 1 mała papryka(kolor dowolny) ja miałam czerwoną
  • 1 puszka pomidory krojone
  • sok z jednego plastra cytryny
  • 10-15 dużych liści bazylii(umytych,osuszonych,posiekanych)
  • sól morska,pieprz mielony (młynek) wg.uznania
  • 3 łyżki olej

Sposób przygotowania:

Gulasz łososiowo-warzywny
Umyte warzywa kroimy,paprykę i cukinie w drobniejsza kostkę a cebulę w krążki. Filety ryby myjemy,osuszamy recznikiem papierowym i kroimy w grubsza kostkę.Jeśli ryba posiada skórę to ją ściągamy. Na rozgrzanym oleju na patelni lub w rondlu dusimy warzywa z dodatkiem soli i pieprzu do zmięknięcia.Następnie dodajemy łososia ,sok z cytryny oraz sól i pieprz. Mieszając delikatnie (żeby ryba sie nie rozpadła) całość smażymy na wolnym ogniu około 10 -15 minut. Po tym czasie dodajemy krojone pomidory z puszki-mieszamy i trzymamy na ogniu jeszcze jakieś 10 minut. Po upływie tego czasu dodajemy bazylię,doprawiamy jeszcze sobie do smaku i możemy podawać :-) Ja swój gulasz podałam z makaronem.Smacznego :-)
Gulasz łososiowo-warzywny
Na rozgrzanym oleju na patelni lub w rondlu dusimy warzywa z dodatkiem soli i pieprzu do zmięknięcia.Następnie dodajemy łososia ,sok z cytryny oraz sól i pieprz. Mieszając delikatnie (żeby ryba sie nie rozpadła) całość smażymy na wolnym ogniu około 10 -15 minut.
Gulasz łososiowo-warzywny
Po tym czasie dodajemy krojone pomidory z puszki-mieszamy i trzymamy na ogniu jeszcze jakieś 10 minut.
Gulasz łososiowo-warzywny
Po upływie tego czasu dodajemy bazylię,doprawiamy jeszcze sobie do smaku i możemy podawać :-)
Gulasz łososiowo-warzywny
Ja swój gulasz podałam z makaronem.Smacznego :-)