mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Gulasz Mariel

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gulasze robię najróżniejsze o to przepis na jeden z nich

Gulasz Mariel Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz Mariel

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz Mariel
Mięso myjemy i osuszamy , wycinamy nadmiar tłuszczu i kroimy na kawałki . Cebulę obieramy i kroimy na drobno.Na patelni podgrzewamy oliwę , dodajemy mięso i cebulę , mięso doprawiamy , dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Chwilę podsmażamy , następnie dusimy pod przykryciem dodajemy wino i bulion.Marchewkę obieramy ze skórek i ścieramy na grubej tarce dodajemy do gulaszu.Na koniec jeśli jest taka potrzeba doprawiamy jeszcze do smaku .Rozpuszczoną mąką w 1/4 szklanki wody zagęszczamy sos.
Gulasz Mariel
łopatkę kroimy w kawałki wrzucamy na patelnię
Gulasz Mariel
mięso doprawiamy solą i pieprzem oraz gulaszówką
Gulasz Mariel
na patelnie do mięsa dodajemy pokrojoną cebule
Gulasz Mariel
do mięsa dodajemy startą na średnich oczach marchewkę