Sposób przygotowania:
Gulasz mięsno-warzywny
Przygotowanie:
W 0,5 litra wody ugotować wołowinę oraz wędzony boczek.Dodać listek laurowy.Ugotowane mięso wyjąć,ostudzić i pokroić w drobną kostkę.Następnie obsmażyć je na rozgrzanym oleju i z powrotem włożyć do wywaru.Namoczoną fasolę ugotować,odcedzić i dodać do mięsnego wywaru.Strąki papryki dokładnie wymyć i oczyścić z gniazd nasiennych,a miąższ pokroić w kostkę.Cebulę obrać i posiekać.Razem z papryką obsmażyć na oleju i dodać do wywaru.Na koniec wrzucić sparzone pomidory,doprawić do smaku pieprzem,solą,majerankiem i odrobiną chili.Gulasz można zagęścić śmietaną albo zasmażką.
W 0,5 litra wody ugotować wołowinę oraz wędzony boczek.Dodać listek laurowy.Ugotowane mięso wyjąć,ostudzić i pokroić w drobną kostkę.Następnie obsmażyć je na rozgrzanym oleju i z powrotem włożyć do wywaru.Namoczoną fasolę ugotować,odcedzić i dodać do mięsnego wywaru.Strąki papryki dokładnie wymyć i oczyścić z gniazd nasiennych,a miąższ pokroić w kostkę.Cebulę obrać i posiekać.Razem z papryką obsmażyć na oleju i dodać do wywaru.Na koniec wrzucić sparzone pomidory,doprawić do smaku pieprzem,solą,majerankiem i odrobiną chili.Gulasz można zagęścić śmietaną albo zasmażką.