Gulasz mięsno-warzywny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny gulasz odpowiedni na zimne dni.

Gulasz mięsno-warzywny

Składniki:

Gulasz mięsno-warzywny

 

Sposób przygotowania:

Gulasz mięsno-warzywny
Przygotowanie:
W 0,5 litra wody ugotować wołowinę oraz wędzony boczek.Dodać listek laurowy.Ugotowane mięso wyjąć,ostudzić i pokroić w drobną kostkę.Następnie obsmażyć je na rozgrzanym oleju i z powrotem włożyć do wywaru.Namoczoną fasolę ugotować,odcedzić i dodać do mięsnego wywaru.Strąki papryki dokładnie wymyć i oczyścić z gniazd nasiennych,a miąższ pokroić w kostkę.Cebulę obrać i posiekać.Razem z papryką obsmażyć na oleju i dodać do wywaru.Na koniec wrzucić sparzone pomidory,doprawić do smaku pieprzem,solą,majerankiem i odrobiną chili.Gulasz można zagęścić śmietaną albo zasmażką.