Sposób przygotowania:
Papryka nadziewana serem halloumi
1. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
2. Ser halloumi kroimy i grillujemy lub podsmażamy na patelni.
3. Cukinię myjemy, kroimy, doprawiamy solą i pieprzem i grillujemy lub smażymy na patelni.
3. Paprykę myjemy, dzielimy na pół i wydrążamy środek.
4. Ugotowany ryż przekładamy do miski i dodajemy pokrojony ser halloumi, cukinię oraz suszone pomidory. Doprawiamy pieprzem, tymiankiem, bazylią oraz w razie potrzeby solą.
5. Wydrążone papryki opruszamy delikatnie solą i pieprzem oraz nadziewamy uprzednio przygotowany farszem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego z odrobiną oleju z suszonych pomidorów i pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180stopni około 30 minut.
2. Ser halloumi kroimy i grillujemy lub podsmażamy na patelni.
3. Cukinię myjemy, kroimy, doprawiamy solą i pieprzem i grillujemy lub smażymy na patelni.
3. Paprykę myjemy, dzielimy na pół i wydrążamy środek.
4. Ugotowany ryż przekładamy do miski i dodajemy pokrojony ser halloumi, cukinię oraz suszone pomidory. Doprawiamy pieprzem, tymiankiem, bazylią oraz w razie potrzeby solą.
5. Wydrążone papryki opruszamy delikatnie solą i pieprzem oraz nadziewamy uprzednio przygotowany farszem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego z odrobiną oleju z suszonych pomidorów i pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180stopni około 30 minut.