edyta337

edyta337

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Papryka nadziewana serem halloumi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Papryka faszerowana grillowanym serem halloumi, brązowym ryżem, grillowaną cukinią oraz suszonymi pomidorami.

Papryka nadziewana serem halloumi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Papryka nadziewana serem halloumi

 

Sposób przygotowania:

Papryka nadziewana serem halloumi
1. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

2. Ser halloumi kroimy i grillujemy lub podsmażamy na patelni.

3. Cukinię myjemy, kroimy, doprawiamy solą i pieprzem i grillujemy lub smażymy na patelni.

3. Paprykę myjemy, dzielimy na pół i wydrążamy środek.

4. Ugotowany ryż przekładamy do miski i dodajemy pokrojony ser halloumi, cukinię oraz suszone pomidory. Doprawiamy pieprzem, tymiankiem, bazylią oraz w razie potrzeby solą.

5. Wydrążone papryki opruszamy delikatnie solą i pieprzem oraz nadziewamy uprzednio przygotowany farszem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego z odrobiną oleju z suszonych pomidorów i pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180stopni około 30 minut.
Papryka nadziewana serem halloumi
Brązowy ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu
Papryka nadziewana serem halloumi
Ser halloumi kroimy w plasterki i grillujemy
Papryka nadziewana serem halloumi
Pokrojoną cukinię doprawiamy solą, pieprzem i grillujemy
Papryka nadziewana serem halloumi
Ugotowany ryż łączymy z pokrojonym serem, cukinią oraz suszonymi pomidorami