Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy z grzybami
Grzyby oczyszczamy, myjemy i kroimy na w plasterki, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, zagotowujemy, odcedzamy.
Mięso kroimy w kostkę, na patelni roztapiamy smalec, dodajemy mięso i smażmy na wolnym ogniu.
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy razem z grzybami do mięsa. Całość posypujemy przyprawą do gulaszu, całość podsmażamy.
Przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy ziarna ziela i pieprzu oraz listki laurowe.
Gotujemy na małym ogniu do miękkości mięsa, sos zagęszczamy mąka rozrobioną w niewielkiej ilości wody, doprawiamy do smaku.
Mięso kroimy w kostkę, na patelni roztapiamy smalec, dodajemy mięso i smażmy na wolnym ogniu.
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy razem z grzybami do mięsa. Całość posypujemy przyprawą do gulaszu, całość podsmażamy.
Przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy ziarna ziela i pieprzu oraz listki laurowe.
Gotujemy na małym ogniu do miękkości mięsa, sos zagęszczamy mąka rozrobioną w niewielkiej ilości wody, doprawiamy do smaku.
ciasteczka