bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Gulasz wieprzowy z grzybami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

W tym roku sezon grzybowy mamy obfity więc polecam na obiad przygotować taki pyszny gulasz z grzybami.

Gulasz wieprzowy z grzybami

Składniki:

Gulasz wieprzowy z grzybami

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z grzybami
Grzyby oczyszczamy, myjemy i kroimy na w plasterki, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, zagotowujemy, odcedzamy.

Mięso kroimy w kostkę, na patelni roztapiamy smalec, dodajemy mięso i smażmy na wolnym ogniu.

Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy razem z grzybami do mięsa. Całość posypujemy przyprawą do gulaszu, całość podsmażamy.

Przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy ziarna ziela i pieprzu oraz listki laurowe.

Gotujemy na małym ogniu do miękkości mięsa, sos zagęszczamy mąka rozrobioną w niewielkiej ilości wody, doprawiamy do smaku.

Tagi:

gulasz