Sposób przygotowania:
Gulasz paprykowy
Mięso umyte i osuszone kroimy w większą kostkę i doprawiamy solą i pieprzem. Cebulę należy pokroić w piórka i podsmażyć.
Do cebuli dodajemy mieloną paprykę. Mięso należy przełożyć do garnka i zalać wodą, tak aby mięso się przykryło. Dodajemy listek laurowy , a następnie dusimy na małym ogniu.
Po około godzinie dodajemy pokrojoną w paski paprykę łącznie z pepperoni. Dodajemy pokrojony w plasterki czosnek. Dusimy gulasz do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Sos można zaprawić odrobiną mąki i śmietany.
Do cebuli dodajemy mieloną paprykę. Mięso należy przełożyć do garnka i zalać wodą, tak aby mięso się przykryło. Dodajemy listek laurowy , a następnie dusimy na małym ogniu.
Po około godzinie dodajemy pokrojoną w paski paprykę łącznie z pepperoni. Dodajemy pokrojony w plasterki czosnek. Dusimy gulasz do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Sos można zaprawić odrobiną mąki i śmietany.