Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Ostry gulasz paprykowy z wołowiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszny gulasz z papryką i wołowiną. Doskonała propozycja na obiad dla całej rodziny. Każdemu będzie smakować.

Ostry gulasz paprykowy z wołowiną

Składniki:

Ostry gulasz paprykowy z wołowiną

 

Sposób przygotowania:

Ostry gulasz paprykowy z wołowiną

ETAP 1:

Pręgę wołową kroję w grubszą kostkę. Oprószam mąką. Na maśle podsmażam mięso. Do mięsa wlewam 1,5 litra wody. Dodaję liście laurowe, ziele, paprykę mieloną oraz przyprawę uniwersalną. Gotuję ma małym ogniu godzinę.
Paprykę kroję w kostkę. Papryczkę chilli drobno siekam. Cebulę kroję w kostkę. Przygotowane warzywa dodaję do mięsa. Gotuję do momentu, aż mięso będzie miękkie. Gulasz doprawiam do smaku majerankiem, czubricą, pieprzem cayenne, solą i pieprzem czarnym.
Podaję z pieczywem, ryżem lub ziemniakami.