Sposób przygotowania:
Grubotarte placki z gulaszem paprykowym
Mięso obieramy, kroimy w kostkę, paprykę w kawałki, cebulę w ksotkę. Na oliwie smazymy cebulę, dodajemy paprykę w proszku i jak zacnzie pachnieć dodajemy mięso. Przesmażamy, aby nabralo koloru, lekko możemy je przypalic, aby gulasz nabral koloru. Wlewamy wodę, dodajey przecier i paprykę, ustawiamy sredni ogien i gotujemy, mieszamy od czasu do czasu, op chwili dodajemy przyprawy do smaku, przykrywamy i dusimy do miękkosci miesa.
Ziemniaki trzemy na gruych oczkach, cebule na najmniejszych, dodajemy jajko, zageszczamy mąką ciasto i smazymy cienkie placki na patelni.
Podajemy placki przełożone gulaszem z kawalkami papryki, nakrywamy drugim plackiem, smak dania jest pyszny, paprykowy, mięsny.
Ziemniaki trzemy na gruych oczkach, cebule na najmniejszych, dodajemy jajko, zageszczamy mąką ciasto i smazymy cienkie placki na patelni.
Podajemy placki przełożone gulaszem z kawalkami papryki, nakrywamy drugim plackiem, smak dania jest pyszny, paprykowy, mięsny.