Donnna

Donnna

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Grubotarte placki z gulaszem paprykowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepyszne placki z mocno paprykowym gulaszem i kruchym mięsem.

Grubotarte placki z gulaszem paprykowym

Składniki:

Grubotarte placki z gulaszem paprykowym

 

  • 3 plastry wieprzowego karczku
  • cała czerwona papryka
  • papryka w proszku -okolo 2 lyzki
  • 1 srednia cebula
  • lyżka przecieru pomidorowego
  • szklanka wody
  • sól, pieprz, rozmaryn

 

Sposób przygotowania:

Grubotarte placki z gulaszem paprykowym
Mięso obieramy, kroimy w kostkę, paprykę w kawałki, cebulę w ksotkę. Na oliwie smazymy cebulę, dodajemy paprykę w proszku i jak zacnzie pachnieć dodajemy mięso. Przesmażamy, aby nabralo koloru, lekko możemy je przypalic, aby gulasz nabral koloru. Wlewamy wodę, dodajey przecier i paprykę, ustawiamy sredni ogien i gotujemy, mieszamy od czasu do czasu, op chwili dodajemy przyprawy do smaku, przykrywamy i dusimy do miękkosci miesa.
Ziemniaki trzemy na gruych oczkach, cebule na najmniejszych, dodajemy jajko, zageszczamy mąką ciasto i smazymy cienkie placki na patelni.
Podajemy placki przełożone gulaszem z kawalkami papryki, nakrywamy drugim plackiem, smak dania jest pyszny, paprykowy, mięsny.