motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Gulasz pieczarkowy w sosie pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Gulasz pieczarkowy w sosie pomidorowym

Gulasz pieczarkowy w sosie pomidorowym

Składniki:

Gulasz pieczarkowy w sosie pomidorowym

 

Sposób przygotowania:

Gulasz pieczarkowy w sosie pomidorowym
Fileta kroimy w drobną kostkę, oprószamy przyprawą do kurczaka i smażymy na oleju, aby był rumiany. Podlewamy wodą i dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Dusimy pod przykryciem ok.15 min. Dodajemy pomidory z puszki pokrojone na mniejsze kawałki razem z zalewą, doprowadzamy do wrzenia i dusimy jeszcze przez chwilkę. Z mąki i wody robimy zawiesinę i zagęszczamy gulasz. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.